| Nieuws

Een kopje koffie uit Nepal

Mozaiek0318 schenkt al weer enige tijd fairtrade koffie uit Nepal. Hierdoor helpen we boeren en hun gezinnen. In dit bericht een update over de koffieboeren in het veld.

Vorig jaar is er bij 15 boeren van het project een irrigatiesysteem aangelegd. Dat is erg belangrijk. In de periode van juni t/m september is de moesson in Nepal en krijgen de koffieplanten voldoende water. Vanaf oktober wordt het droog en regent het nauwelijks. Door het irrigatiesysteem krijgen de planten toch voldoende water, wat weer zorgt voor een goede oogst. 

In de komende tijd gaat stichting Werk in Nepal met meer boeren aan de slag. Na goede en intensieve gesprekken zijn er 25 boeren geselecteerd om deel te nemen. Zij werken volgens het principe van contractfarming. De stichting levert alle middelen om met koffie aan de slag te kunnen en van de boeren wordt verwacht dat zij hun grond inzetten en voor het verbouwen van de koffie hun tijd en arbeid inbrengen. Tevens krijgen de boeren de garantie dat hun koffie voor een goede prijs wordt afgenomen, waardoor ze zeker zijn van inkomen voor hun gezinnen. 

Er is door de stichting besloten om een eigen productie-unit op te zetten. Op dit moment wordt het productieproces tot aan het hullen (laatste vliesje om de koffieboon) en het sorteren van de koffie in het dorp uitgevoerd. Het hullen en sorteren vindt in Kathmandu plaats (ca. 200 km verderop). Het voornemen is nu om ook deze onderdelen van het productieproces in het dorp uit te voeren. 

Geniet je op zondagochtend ook altijd van de Nepalese koffie en wil je deze ook thuis drinken? De koffie is te bestellen via onze website

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
Reserveer tickets voor de generatiedienst op 3 maart!
| Nieuws
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Nieuws
Mozaiek NL zoekt projectondersteuner (vrijwillige rol)