Benieuwd naar het christelijk geloof?

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou! Er zijn verschillende manieren om een Alpha-cursus te volgen. Bijvoorbeeld via een lokale Mozaiek gemeente of met jouw eigen community.

Alpha cursus

Bij Alpha staat de vraag centraal: ‘’Wat geloof jij?’’ en… ‘’is er meer?’’ Wij geloven in Alpha en moedigen iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof aan om een Alpha-cursus te volgen. Je gaat samen met anderen een reis aan om te ontdekken wat ‘geloven’ voor jou betekent. Dit doe je tijdens 10 avonden en een weekend. De avonden starten altijd met een gezamenlijke maaltijd, zo leer je ook elkaar als groep beter kennen.

Alpha@home

Naast de georganiseerde Alpha cursussen is het ook mogelijk om zelf een cursus voor en met jouw eigen community te faciliteren. Want hoe gaaf is het om met je eigen community (team, L2M, Family, vriendengroep of buurt) een Alpha cursus te volgen en via mooie, verbindende gesprekken samen meer van Jezus en het geloof te ontdekken! En is de cursus afgerond dan is er tevens met de groep geïnvesteerd in een relatie met elkaar. Groeien in geloof doe je samen. Om je hierbij te helpen zijn er trainingen en cursusmateriaal beschikbaar, waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt met het organiseren en faciliteren van een Alpha cursus.

WAY X Youth Alpha

Speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar is er WAY X Youth Alpha. Ben je nieuwsgierig of God bestaat en naar wie Jezus is? Heb je vragen over geloof en wil je met leeftijdsgenoten hier verder over nadenken? 
Op 3 maart is de eerste WAY X Youth Alpha gestart. Het is niet meer mogelijk om je daarvoor aan te melden. Houd de socials en website van WAY in de gaten voor een mogelijke nieuwe cursus!

Student Alpha

Ben je ouder dan 18 jaar en studeer je? Dan past Student Alpha bij jou. Samen met andere studenten ga je op een ontspannen manier in gesprek over het geloof.

Vanuit Mozaiek0318 bieden we momenteel geen Student Alpha, daarom attenderen we je graag op de interkerkelijke cursus in Veenendaal.

Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Student Alpha Veenendaal. Klik hieronder op de button om naar deze site te gaan.